Υποστήριξη μαθητών από Ψυχολόγο

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε πως από την Τρίτη 21/11/2023 και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2023-2024 το Σχολείο μας υποστηρίζεται από την ψυχολόγο κα Δαμβοπούλου Παναγιώτα, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» του προγράμματος με τίτλο «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.».

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι Συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/τριών, τον διαρκή διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τη διαχείριση της τάξης και τη διαμόρφωση συνεργατικής σχέσης με τους/τις μαθητές/τριες, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου- οικογένειας.

Η ψυχολόγος θα πραγματοποιεί ομαδικές συναντήσεις στα τμήματα (με τη μορφή εργαστηρίων), ατομικές συναντήσεις με γονείς (κατόπιν ραντεβού) και ατομικές παρεμβάσεις με τους μαθητές (κατόπιν ραντεβού). Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις αλληλεπίδρασης με την ψυχολόγο διασφαλίζεται η εχεμύθεια και το απόρρητο των πληροφοριών και οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην προάσπιση της βέλτιστης ανάπτυξης των μαθητών/-τριών σε ψυχοκοινωνικό, συναισθηματικό και γνωστικό επίπεδο.

Για την περίπτωση της ατομικής παρέμβασης στους μαθητές/-τριες, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, (υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση) η οποία και θα αποστέλλεται στο email του σχολείου, στη διεύθυνση 1epal-stavroup@sch.gr .

  • Η συνεργασία της ψυχολόγου με τους γονείς/κηδεμόνες και ο προγραμματισμός ραντεβού μαζί τους, θα γίνεται μέσω αιτήματος τους, το οποίο θα αποστέλλεται στο email του σχολείου, στη διεύθυνση 1epal-stavroup@sch.gr
  • Η συνεργασία της ψυχολόγου με τους ανήλικους μαθητές/-τριες και ο προγραμματισμός ραντεβού μαζί τους, θα γίνεται μέσω αιτήματος (έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση) η οποία θα αποστέλλεται στο email του σχολείου, στη διεύθυνση 1epal-stavroup@sch.gr .

Η ψυχολόγος θα βρίσκεται στο σχολείο από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 13.00.

Για οποιαδήποτε απορία ή για προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του Σχολείου 2310 653039 (ζητώντας τη Δ/νση του Σχολείου) ή να αποστείλετε email στη διεύθυνση 1epal-stavroup@sch.gr .