FW: Καλοκαίρι 2022 με 70 δωρεάν προβολές στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη

From: Τμήμα Πολιτισμού, Κατερίνα Καλουδοπούλου Sent: Wednesday, June 29, 2022 9:52 AM To: Κατερίνα Καλουδοπούλου Subject: Καλοκαίρι 2022 με 70 δωρεάν προβολές στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη

—-
Δήμος Παύλου Μελά Διεύθυνση :Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Τμήμα :Πολιτισμού Επικοινωνία: Κατερίνα Καλουδοπούλου 2313302835, φαξ:2313302837 Email :kkaterina@pavlosmelas.gr
Προϊστάμενος τμήματος: Κουρούκλας Τριαντάφυλλος Email : grpol@pavlosmelas.gr

Το ραντεβού των σινεφίλ της Θεσσαλονίκης στον αγαπημένο θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» του Δήμου Παύλου Μελά ‘’επιστρέφει’’ και αυτό το καλοκαίρι με 10 ταινίες και 70 συνολικά προβολές, με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ καλεί τους κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά και τους επισκέπτες να απολαύσουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές με επιτυχίες της 7ης τέχνης, υπενθυμίζοντας ότι και για τη φετινή περίοδο, η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις προβολές, ενώ οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με το … εισιτήριο αγάπης, δηλαδή συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Καλωσόρισμα από Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Παντελή Νιγδέλη
Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος:
«Tα θερινά σινεμά, που μαζί τους μεγαλώσαμε, χάθηκαν από τις γειτονιές αφήνοντας μόνο γλυκιές αναμνήσεις. Είμαστε τυχεροί που έχουμε το “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ” και έτσι για μας το θερινό σινεμά δεν είναι μόνο μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά μια πραγματικότητα.
Το θερινό σινεμά είναι για τον τόπο μας κάτι περισσότερο από τις αξιόλογες ταινίες που επιλέγουμε για προβολή. Είναι χώρος μοιράσματος της κοινής εμπειρίας της θέασης, χώρος κοινωνικός. Και φυσικά χώρος ανοιχτός, δροσερός, καταπράσινος κάτω από τον έναστρο ουρανό του καλοκαιριού.
Έχοντας επίγνωση των δύσκολων κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών συνεχίζουμε και φέτος με δωρεάν ελεύθερη είσοδο. Θέλουμε ο χώρος αυτός να ανήκει σε όλους, να τον χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας και να παίρνουμε ικανοποίηση από την καθημερινή πληρότητα των προβολών.
Αγαπητοί μας συμπολίτες μας, η λειτουργία του θερινού σινεμά Τζένη Καρέζη στον Δήμο μας αποτελεί μια από τις προτεραιότητές μας. Σας καλούμε να διασκεδάσουμε μαζί, να συγκινηθούμε, να περάσουμε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, να συναντηθούμε».

Παντελής Νιγδέλης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού:
«Εδώ και 25 χρόνια, η λειτουργία του θερινού μας σινεμά “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ” κάνει τα καλοκαιρινά μας βράδια ομορφότερα. Το θερινό σινεμά παραμένει μια διαχρονική αξία δροσιάς, ψυχαγωγίας, συντροφιάς. Ένας χώρος που αγαπάμε και θέλουμε να τον χαίρονται όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, γι΄ αυτό η είσοδος είναι δωρεάν και οι ταινίες που επιλέγουμε φροντίζουμε να καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών, να φωτίζουν την οθόνη, τη διάθεση αλλά και τη σκέψη μας. Το θερινό μας σινεμά Τζένη Καρέζη είναι μια τόσο απαραίτητη απόλαυση όσο και ένα χωνάκι ποπ κορν που συνοδεύει την ιστορία του σινεμά στον κόσμο».

Ανοίγει η αυλαία με το animation «Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου»
Η Αυλαία για τις φετινές προβολές θα ανοίξει την Πέμπτη 30.6.2022 με το περιπετειώδες animation από το Περού «Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου» των Χοσέ Ζελάντα και Ρίτσαρντ Κλάους, μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών, που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της φιλίας και της προστασίας τους περιβάλλοντος.
Ταυτότητα ταινίας
Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου
Ainbo: Spirit of The Amazon
Έτος: 2021 | Animation | Περουβιανή | ∆ιάρκεια: 85’
Σκηνοθεσία: Χοσέ Ζελάντα, Ρίτσαρντ Κλάους
Με τις φωνές των: Έλενα ∆ελακούρα, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Ουρανία Φουρλάνου, Πέτρου Σπυρόπουλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Βαγγέλη Ρόκκου, Νικόλ Κουνενιδάκη, Γιάννη Υφαντή, Ακίνδυνου Γκίκα

Στα βάθη του Αμαζονίου η φυλή της 13χρονης Άινμπο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κατάρα του Γιακουρούνα. Τόσο ο σοφός άρχοντάς της όσο και η κόρη του Ζούμι, φίλη της Άινμπο που αναλαμβάνει επικεφαλής της φυλής, δεν βρίσκουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν. Έτσι, η μικρή Ινδιάνα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στη ζούγκλα με συντρόφους το αδέξιο δίδυμο του αρμαντίλλο Ντίλο και του τάπιρου Βάκα. Θα κινδυνεύσουν πολλές φορές, θα γελάσουν άλλες τόσες και θα έρθουν αντιμέτωποι με το κακό πνεύμα της κατάρας (και της βιομηχανικής εξόρυξης).
Πέμπτη 30.6 – Τετάρτη 6.7.2022, ώρα προβολής: 9.15 μ.μ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
Ώρες προβολών 21.15
Πέμπτη 30.6 – Τετάρτη 06.7: Άινμπο, Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (Animation, Περού, 2021)
Πέμπτη 07.7 – Τετάρτη 13.7: Ένας Θρίαμβος (Κομεντί, Γαλλία, 2020)
Πέμπτη 14.7 – Τετάρτη 20.7: Άσπρο Πάτο (Δραματική, Δανία, 2020)
Πέμπτη 21.7 – Τετάρτη 27.7: Υπόθεση Κολλίνι (Δικαστικό θρίλερ, Γερμανία, 2019)
Πέμπτη 28.7 – Τετάρτη 03.8: Full Time (Κοινωνικό δράμα, Γαλλία, 2021)
Πέμπτη 04.8 – Τετάρτη 10.8: Κοντορίτο (Animation, Περού, 2017)
Πέμπτη 11.8 – Τετάρτη 17.8: Σημείο Βρασμού (Δραματική, Αγγλία, 2021)
Πέμπτη 18.8 – Τετάρτη 24.8: 6.5 Εκτός Ελέγχου (Αστυνομικό δράμα, Ιράν, 2019)
Πέμπτη 25.8 – Τετάρτη 31.8: Κάνε παιδιά να δεις καλό (Κωμωδία, Ιταλία, 2020)
Πέμπτη 01.9 – Τετάρτη 07.9: Ίκαρος και Δαίδαλος (Animation, Γαλλία – Βέλγιο, 2022)

Πληροφορίες για το Σινέ Τζένη Καρέζη
Το θερινό σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ του Δήμου Παύλου Μελά, βρίσκεται στις οδούς Φιλίππου και Μαυρομιχάλη στην Πολίχνη, αγκαλιά με το δασάκι της Ελπίδος και δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και κυκλωμένο από ένα υπέροχο περιβάλλον πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Επαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2015 μετά από ένα μικρό διάλειμμα και επανέφερε την πολιτιστική δροσιά στις νύχτες του κοινού που ασπάζεται την κουλτούρα των θερινών προβολών. Διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση, είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ και γειτνιάζει με πρότυπη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε με τις αρχές της οικολογίας.

Πως θα έρθετε
➢ Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και πριν την είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο ΄΄τρίγωνο΄΄ της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη διασταύρωση με Φιλίππου (Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης «Χρύσανθος Θεοδωρίδης»), στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά, βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.
➢ Από την περιφερειακή, ο κινηματογράφος μας προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 (είσοδος Πολίχνης) και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θεόκλητου Καρυπίδη που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.
➢ Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια
Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια, Νο 29 Πολίχνη, στάσεις: Πάρκο Κρύας Βρύσης, Αγίου Παντελεήμονος, Πρώην Δημαρχείο και Νο 1 ΚΤΕΛ, στάση Πάρκο Κρύας Βρύσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
2313 302938 // 2310 667626
grpol @pavlosmelas.gr