Ηλεκτρονικές εγγραφές Σεπτεμβρίου 2024

https://www.minedu.gov.gr/news/59244-30-08-24-ilektronikes-eggrafes-septemvriou-2024

 Ηλεκτρονικές εγγραφές Σεπτεμβρίου 2024

Από 2 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 07.00 έως 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα.

Από 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τον/τη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την Ηλεκτρονική Αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου ο/η τελευταίος/α να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι αιτήσεις για την κατ΄ εξαίρεση και εκπρόθεσμη εγγραφή στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα, θα υποβληθούν χειρόγραφα (εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) στο Π.ΕΠΑ.Λ. προτίμησης.

        Η οριστική εγγραφή (επιβεβαίωση) ολοκληρώνεται ΜΟΝΟ  με την φυσική παρουσία των ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ , οι οποίοι θα προσκομίσουν διά ζώσης (στην σχολική μονάδα) όλα όσα δικαιολογητικά  απαιτούνται, κατά περίπτωση,  για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο σχολείο θα πρέπει οι κηδεμόνες  να καταθέσουν σε έντυπη μορφή (εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα όπου είναι απαραίτητο)  όλα τα απαιτούμενα έντυπα δικαιολογητικά που τους αφορούν και να τα καταθέσουν .  (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν όλα τα έγγραφα υπάρχει η πιθανότητα να μη γίνει η επιβεβαίωση και ολοκλήρωση της εγγραφής από την Σχολική Μονάδα για το σχολικό έτος 2024-2025)

  1. Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα #1 ← (για όλες τις τάξεις)
  2. Υπεύθυνη δήλωση έτερου κηδεμόνα #2 ← (για όλες τις τάξεις)
  3. Εκτύπωση της επιτυχούς ηλεκτρονικής κατάθεσης της αίτησης ←  μέσα από το eegrafes ←  (για όλες τις τάξεις)
  4. Αϊτηση εγγραφής  (Τάξη Α και ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ) #3 ←
  5. Αϊτηση ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ εγγραφής  (ανανέωση εγγραφής) #4 (για όλες τις τάξεις) ←
  6. Ατομικό δελτίο υγείας (από παθολόγο , καρδιολόγο  ή γενικής ιατρικής  (Τάξη Α και ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ) #5 ←
  7. Αντίγραφου λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου επικοινωνίας του κηδεμόνα  (ή βεβαίωση από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ότι ο αριθμός του ανήκει ) που έχει δηλωθεί και στην αίτηση στο eegrafes (για όλες τις τάξεις) ←
  8. Αντίγραφο τίτλου σπουδών από την Σχολική μονάδα προέλευσης (μετεγγραφές)
  9. Φωτοτυπίες ταυτότητας κηδεμόνα , έτερου κηδεμόνα και  μαθητή  εφόσον υπάρχει – αν δεν υπάρχει παρακαλούμε να φροντίσετε για την έκδοση της – είναι απαραίτητο έγγραφο
  10. Φωτοτυπίες διαβατηρίων και άδειας παραμονής (για αλλοδαπούς)
  11. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μεταφρασμένο (για αλλοδαπούς)
  12. Έγγραφο που να αναγράφει την υπηκοότητα του μαθητή / της μαθήτριας  (για αλλοδαπούς)
  13. Ιατρική γωμάτευση βεβαίωση για (σημαντικά προβλήματα υγείας τα οποία είναι απαραίτητο να γνωρίζει η Σχολική Μονάδα)
  14. Ιατρική γωμάτευση βεβαίωση για (μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες , προφορική εξέταση)

… Προσοχή: ενημερώνουμε πως εάν οι γονείς ΔΕΝ προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εντός της προθεσμίας, τότε με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ,  υπάρχει η πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε αυτήν την περίπτωση η θέση θα θεωρηθεί κενή και το σχολείο θα προχωρήσει σε μετεγγραφή για την κάλυψή της.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2024 – 2025 ←
  2. ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΛ ←
  3. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ←