83η ΔΕΘ

Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

Φωτογραφικό Υλικό από την συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στο Περίπτερο 14 της 83 ΔΕΘ, όπου συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα με πρότυπα προγράμματα και κατασκευές.

Για μια ακόμη χρονιά το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στη ΔΕΘ με ειδικό stand στο περίπτερο 14, μαζί με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Φέτος η παρουσία του φορέα ενισχύεται με την επίδειξη διαδραστικών και καινοτόμων εφαρμογών ρομποτικής, αυτοματισμού και πληροφορικής, που έχουν κατασκευάσει μαθητές.

Οι επινοήσεις αυτές έχουν παρουσιαστεί στα Μαθητικά Συνέδρια Πληροφορικής και εκθέσεις των ΕΠΑΛ που διοργανώνουν κάθε χρόνο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Το ΝΟΗΣΙΣ με χαρά και τιμή προβάλλει τις παραπάνω καινοτόμες και δημιουργικές προσπάθειες, που αποτελούν ένα μικρό δείγμα της εφευρετικότητας των μαθητών της χώρας, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μια καινοτόμα ιδέα, όταν βρει πρόσφορο έδαφος και υποστήριξη.