2016 School Quality Assurance – Διασφάλιση ποιότητας μιας σχολικής μονάδας

capture1

Διασφάλιση ποιότητας μιας σχολικής μονάδας

Από τη 16η έως και την 22η Απριλίου 2015, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα με τίτλο School Quality Assurance», στα πλαίσια του Erasmus+, Mobility project for VEt learners and staff (Δράση Κ1).

Φορέας υποδοχής ήταν ο οργανισμός EProjectConsult, που δραστηριοποιείται στη Σικελία της Ιταλίας, όπου υλοποιήθηκε η συγκεξριμένη δράση.

Το αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης για τους συμμετέχοντες εκαπιδευτικούς, ήταν πως εφαρμόζεται η διασφάλιση της ποιότητας μιας σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης και αυτοᾱξιολόγησης της.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του έργου, το πρόγραμμα περιέλαμβανε επισκέψεις μελέτης σε τρία τοπικά σχολεία, προκειμένου να συναντηθούν οι εκπαιδευτικοί με τους αντιπροσώπους και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων και να ανταλλάξουν εμπειρία και καλές πρακτικές. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιέλαμβανε ένα εργαστήριο αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ιταλία καθώς και τις πρακτικές που διασφαλίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων στη γείτονα χώρα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην πόλη Milazzo και την κοντινή πόλη Barcellona Pozzo di Gotto. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο εκδρομές, στο πλαίσιο της του Πολιτιστικού Προγράμματος, στις Συρακούσες, Noto και την Ταορμίνια.

Οι συμμετέχοντες έιχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες, καθώς και στην οικοδόμηση δημιουργικών σχέσεων με τα τοπικά σχολεία της Σικελίας.

Ωστόσο, το σημαντικό, οι συμμετέχοντες απέκτησαν επιπλέον επαγγελματική πείρα στο τομέα τους, που θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποτελεσματικπί στη δουλειά τους. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα «πιστοποιητικό κινητικότητας A Rocca»

17451571580_a4dc9797c7_k-1024x768
afisacapture5capture4capture2certificate