«Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Η κοινότητα των επιστημών Scientix: μια κοινότητα μάθησης και καινοτομίας»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Περιοχή π. Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη

Τ.Κ. : 567 01 ΝΕΑΠΟΛΗ

Τηλέφωνο:2310 – 587149

FAX: 2310- 587633

Πληροφορίες: Σύβακα Τριανταφυλλιά

email: mail@lykpeiruom.thess.sch.gr

Θεσσαλονίκη 24/4/2017

Αρ. Πρωτ.: 945

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Η κοινότητα των επιστημών Scientix: μια κοινότητα μάθησης και καινοτομίας»

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, το ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης οργανώνει Επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με Πρεσβευτές/Πρέσβειρες της κοινότητας των Επιστημών Scientix (http://www.scientix.eu/) στην Ελλάδα.

To Scientix αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (http://www.eun.org/, δίκτυο των Υπουργείων Παιδείας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) στην Ευρώπη. Το έργο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο. Για την Ελλάδα η αρμόδια αρχή – Εθνικός φορέας υποστήριξης είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – Διόφαντος (ΙΤΥΕΔ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, από τις 15:30 μέχρι τις 18:00 στο εργαστήριο Πληροφορικής του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας (πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου, όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα θετικών επιστημών. Θα συμμετάσχουν 24 εκπαιδευτικοί (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν εγκαίρως με e-mail. Στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Επιμορφωτές θα είναι οι πρεσβευτές του Scientix στην Ελλάδα: Ξανθή Αλμπανάκη, Διδ. Θεολογίας, Αικατερίνη Παπτσίκη, Βιολόγος, Νικόλαος Νεράντζης, Φυσικός, Ευάγγελος Κολτσάκης, Φυσικός.

Πρόγραμμα

15:30-15:50 Παρουσίαση της Κοινότητας Scientix (Στόχοι-Περιεχόμενα)

15:50-16:10 Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας www.scientix.eu

16:10-17:10 Βιωματικό εργαστήριο

17:10-18:00 Συζήτηση-ανατροφοδότηση

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/2poN7Rj  , από 24/4/2017 23:59 έως μέχρι στις 30 Απριλίου 2017 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

 

Η Διευθύντρια

Σύβακα Τριανταφυλλιά ΠΕ05 Γαλλικής